Følg vår blogg!

Kjenn din egen kompetanse Går vi ut på dato?

av Sissel Brune Henriksen, seniorrådgiver i AS3 Transition

Går vi ut på dato?

I min rolle som karriererådgiver hos AS3 Transition møter jeg mennesker hver dag, som kjenner på følelsen av at de ikke er like attraktive i arbeidsmarkedet lenger. Jeg refererer ikke da bare til de som har passert 60, men faktisk mennesker helt ned i slutten av førtiårene.

Hva er det som gjør at de tenker slik?

Her kommer flinke og arbeidsomme medarbeidere og ledere, som har stått i ulike komplekse stillinger og som har levert gode resultater. De har jobbet lojalt i mange år for én arbeidsgiver. Så kommer dagen da de mister jobben på grunn av nedskjæringer, oppkjøp eller omstrukturering. De føler seg ikke lenger ønsket.

Det gjør noe med den enkelte.

Plutselig glemmer man det meste av det man har lært seg og bidratt med, og fokuset overføres med frykt til et tall. Har jeg gått ut på dato?

Er det noen som har bruk for min kompetanse lenger?

Jeg og mine rådgiverkolleger har som jobb å hjelpe mennesker som befinner seg i en slik situasjon. En utrolig givende jobb.

Vi ser hver dag mennesker som finner tilbake selvtilliten og får større innsikt i egen kompetanse. Mennesker som med fornyet pågangsmot gjør jobben det er å få seg ny jobb – og vi heier på dem! De er i alle aldre, med ulik kompetanse, men de har noe til felles - de ønsker en jobb. De ønsker å bidra.

Har de gått ut på dato?

I alle fall ikke på grunn av alder, men noen har hatt jobber hvor arbeidsoppgavene har endret seg. Noe av kompetansen er kanskje litt utdatert.

Men de kan lære. De har lært seg noe før.

Så hva er mitt budskap?

Er du arbeidstaker, så kan det være lurt å ta de kursene som kan gi deg et bevis på at du er oppdatert innen ditt fagfelt. Det er ikke du som går ut på dato, men det kan være din kompetanse.

Det er aldri for sent å lære noe nytt!

Ta kontakt med oss

Vi tar gjerne et uforpliktende møte med deg om HR-relaterte problemstillinger